De Lamp

Online les over de lamp

Omdat we nu  een nieuwe lamp introduceren maak ik graag gebruik om het één en ander uit te leggen... 
over de lamp.

Ik blijf er op hameren omdat dit een heel belangrijk onderdeel van je werk is. Zo niet het allerbelangrijkste. En dit is en blijft mijn stokpaardje zolang als dat nodig is.. :)

Reden hiervoor is dat er de laatste tijd weer wat ophef is over de lampen van nagelstylisten in zijn algemeenheid ..
dat die niet veilig zouden zijn..

Dit wordt zo nu en dan in de lucht gegooid. Maar als je verder leest dan zeggen ze dat ze nog niet volledig hebben onderzocht ..(terwijl er al zoveel onderzoeken zijn gedaan door wetenschappers die zich speciaal hebben toegelegd op deze materie) .. en natuurlijk is het goed dat er onderzoeken worden gedaan.. Dat is niet het punt.

Maar iets de lucht ingooien terwijl je eigenlijk niet weet waar je het over hebt of van iets dat niet volledig is .. lijkt op bangmakerij.
Een heksenjacht. Er zijn dokters die ons waarschuwen dat de nagellamp gevaarlijk is , dus je denkt dat het dan waar is.. Maar ook zij zijn geen wetenschappers. 

Er kunnen dus klanten bij je komen die dit misschien hebben gelezen of gehoord en nu bang zijn of worden .. en die zich misschien niet meer comfortabel voelen tijdens je behandeling. Logisch, als je de verhalen of alleen de koppen leest bijvoorbeeld. Het roept vragen op .. en iedereen wil veilig zijn. 

Dus is het belangrijk om dit uit te kunnen leggen aan je klant.

Net zo als voor alles geldt.. bij goed gebruik is de lamp veilig.
Water is ook veilig maar niet als je 5 liter per dag drinkt .. of als je in een draaikolk terecht komt

Zowel UV LED en Fluoriscerende UV lampen hetzelfde UV licht uitstraalt en in principe op dezelfde manier werken verschilt het wel van plaats in het lichtspectrum. 


Wanneer je ze niet kan overtuigen dat het veilig is dan kan je eventueel de katoenen handschoenen gebruiken zonder vingertoppen of een goede sunblocker.. 

Maar dit is alleen voor het veilige gevoel .. in de lamp wordt namelijk UVA licht gebruikt, géén UVB ( dit is het licht dat zorgt voor 'verbranding' van de huid, als je te lang in de zon zit).


Wat bedoelen we met goed gebruik?
- de juiste lamp gebruiken. En dat is de lamp die bij je producten hoort !

Want dan weet je dat je door-en-door uithardt. Fabrikanten en leveranciers zijn járen bezig met testen van een lamp zodat wij veilig kunnen werken. Die hebben wetenschappers in dienst of laten zich leiden door wetenschappers die zich speciaal hebben verdiept in deze materie.


Het vervelende is dat je het uithardingsproces niet ziet.. Als de gel voor 50% is uitgehard dan lijkt het hard aan de buitenkant maar dat is niet door-en-door uitgehard.. Dat betekent dat er onuitgeharde gel op de natuurlijke nagel zit.
Dit heeft grote gevolgen .. dit kan namelijk leiden tot allergieën.

Ja, máár  .. wordt er dan gezegd "Ik heb nergens last van. Het is bij mij nog nooit gebeurt ".


Daar gaan we toch niet op zitten wachten? Volgens mij moeten we dat ten alle tijden zien te voorkomen !


In de gel bevinden zich photo initiators die bepaalde golflengtes absorberen die de energie geven om het product uit te harden. Wanneer er teveel monomeren niet zijn uitgehard dan kan je een allergie opbouwen. 

Wanneer je een professioneel nagelstyliste wilt zijn en bent, dan volg je de regels voor de producten zoals ze zijn.. Dan ga je niet experimenteren met de gezondheid van je klant en van jezelf, toch? ..

Dus dat betekent dat wanneer je 10 verschillende merken in je salon gebruikt dat je dan ook 10 verschillende lampen nodig hebt.

En dat we ook geen producten gaan mixen en matchen.. Wanneer je merkje Y gebruikt dan hou je alles van merkje Y en wanneer je met merkje X werkt dan gebruik je alleen de producten van merkje X. Simpel. Punt.


Wij zijn geen wetenschappers, dus laten we ook niet op die stoel gaan zitten...
door te denken dat we het beter weten. Ieder z'n vak.

Ik begrijp dat een lamp een flinke investering is, maar je klanten vertouwen jou dat jij als vakvrouw weet waar je mee bezig bent. Laat dat dan ook zien dat jij die professionele vakvrouw bent waar ze je voor aanzien en dat jij hun vertrouwen waard bent.

De lamp is je beste investering van je hele salon.
Vergeet haar ook niet op tijd te vervangen... bij een drukke salon betekent dat dit na 2 jaar is.
Het is net als bij een computer of je mobiele telefoon.. het gaat langzaam achteruit .. 

Tip: maak een 'lampen-potje' en stop daar van elke klant een bedrag in zodat jij na 2 jaar gewoon je lamp kan vervangen.

Ik begrijp ook dat jij je twijfels kan hebben bij dit verhaal ... want, als je sceptisch bent en dat mag je zijn, zou ik dit allemaal zomaar kunnen zeggen om te willen verkopen. Geloof mij dan ook niet op mijn grijsblauwe ogen. Ga op onderzoek. Duik de materie in.

Dat heb ik ook gedaan.

Want vroeger dacht ik ook .. een lamp is een lamp.

En ik zou geen goede trainer zijn wanneer ik de kennis die nu voorradig is niet met jou deel ..

We hebben op dit moment 3 verschillende lampen:

- de Ultra Unit : hiermee kan je alle Bio Sculpture Gels mee uitharden.
de 'gewone' LED Lamp:  hiermee kan je geen Conditioning gel uitharden
- de Ultra Lite: onze mini lamp met USB aansluiting, voor onderweg of wanneer er geen stopcontact in de buurt is. Hardt geen Conditioning Gel uit.


Tot slot wil ik je nog verwijzen naar dit artikel om meer kennis over dit onderwerp te vergaren
zodat je je klant goed kan informeren. Dit is geschreven door Doug Schoon, een onafhankelijke wetenschapper uit America die zich heeft verdiept in haar- en nagel producten ..


Wanneer je vragen hebt dan hoor ik dat natuurlijk graag

Liefs,
Lenette

Psst... Heb je de video al bekeken?
Dit is een online les over de lamp


>